Katselukerrat viime viikolla

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Mukavalla retkellä Niemivaarassa lokakuussa :)

 Aloitetaan joka retkeen kuuluvalla "kohokohdalla" eli syömisellä! Kaiman kanssa paistetaan makkaraa, kuvaajana iskä :) sitte syötiin Ylläksen maitoon tehtyjä sämpylöitä juustolla ja juotiin kahvit Ylläs-maitopullan kanssa! Nam Nam! 
 Mahtava Ajankijärvi <3
 Ajankijärven rantaa
 Ihanan kirkas vesi! Ajankijärvessä on melkein läpi kesän kylmä vesi, sen pohja on täynnä heteitä, eli lähteitä mistä pulppuaa raikas vesi :)
Ajankijärvi ylempää
 Retken kohde oli Niemivaara, missä ihasteltiin maisemien lisäksi näitä kaiverruksia mitä ihmiset on tehny aikojen kuluessa.
Jos herra Maupertuis retkikuntansa kanssa vietäisiin nyt Niemivaaraan niin se olisi saman näköinen kuin silloin kun he olivat siellä tekemässä astemittusta vuonna 1736. Hassua :)

Tässä lainaus sivuilta ja täältä löytyy lisää luettavaa

Ranskalaiset ihastuivat Niemivaaran maisemiin. Maupertuis kuvaa sitä seuraavasti:
8.-11.8.1736
Tämä vuori, jonne on vaikea päästä kuin tarujen lumomaihin, olisi hurmaava muualla kuin Lapissa. Yhdellä puolella kaunis tasainen metsä kuin puutarha, sen läpi kumottaa vuoren onkaloita kuin parhaita saleja, joista puuttuu vain katto. Me näimme useammankin kerran järvestä kohoavan huuruja, joita seudun asukkaat sanovat haltijoiksi ja joita he pitävät vuoria vartiovina henkinä. Tämä vuori on pelottava karhujen takia, joita sen onkaloissa sanottiin piileskelevän. Me vain emme nähneet ainoatakaan, meistä se tuntui pikemminkin haltijoiden kuin karhujen asunnolta.
(Tornionlaakson vuosikirja 1964, s. 60)

2 kommenttia:

  1. Missä Niemivaara sijaitsee? Ja todella kivoja kuvia jälleen! :) Tuli ihan syksy-kaipuu.

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi!
    Niemivaara on tästä Mummolan nurkilta noin 5 km päässä, maasto on vaikea kulkuista niin retkeen kuluu kuitenkin aikaa :) google.maps sieltä löytyy karttatietoa paikasta.
    Kiitos! Syksy on ihanaa aikaa :)

    VastaaPoista