Katselukerrat viime viikolla

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Lauantaina satoi vettä ja räntää

 Ville-Fiilu-Vilun leikkihetki
 Villi-Ville
 Oton ja Olgan taistelut
Heidin Mummolan eläimet saavat kaurat ja ohrat täällä jauhettuna. Ostan jyvät kokonaisina ja jauhan ennen eläimille antamista, tällä myllyllä jauhan myös omat jauhot :) spelttiä yleensä.
Vasta jauhetuissa jauhoissa on kaikki vitamiinit tallessa. Lampaat saa kaurat kokonaisina koska niitten hampaat jauhaa kaikki jyvät. Hevosille ja nautakarjalle tulee jauhetut jyvät niin ne saavat kaikki vitamiinit eikä mene jyviä hukkaan :) jokainen jyvä kokonaisena annettuna ei osu hampaitten väliin ja sitten se menee kokonaisena ruuansulatuselimistön läpi ja ulosteen mukana tunkiolle. Ketä se niin hyödyttää?

Ko itselle jauhaa leipomiseen ja ruuanlaittoon niin onhan se maku aivan eri ko kaupan jauhoissa! Ties koska ne kaupan jauhot on jauhettu!? Ja sekin että valkoisista jauhoista on vielä kuorittu se uloin kuori kerros missä vitamiinit on niin pois (jotta ne olis valkoisetjauhot). 
Tänään olen taas vähän rakennellu uutta karsinaa ja siivousta harrastanu päivittäisten töitten lisäksi, päivä meni tänäänkin nopeaa :)


3 kommenttia:

  1. Hienoa, että jauhat jauhot itse, varmasti maku on eri kuin kaupan jauhoissa. Maistuu jo melkein suussa sun jauhoistasi leivotut sämpylät ;)

    VastaaPoista
  2. Sitten kun tuutte uudestaan käymään niin voisin ehkä pyöräyttää teille sämpylät ;) ja pannukakutkin!

    VastaaPoista
  3. Ku oltais lähempänä ni tultais varmaan pikana =) Mutta ehkäpä ensikesän lomareissu vois suuntautua pohojoseenpäin, niin vois pysähtyä siellä. Ensiviikonloppuna mennään Leenan porukan kanssa Syötteelle.

    VastaaPoista